Case

Forbedring af effektivitet og klarhed i lederrolle gennem projektlederuddannelse hos Vestfrost

Projektledelse - Consulting | Vestfrost

Da Vestfrost stod over for forsinkelser i deres produktudviklingsprojekter og udfordringer hos projektlederne, henvendte Vestfrost sig til Business Learning. Sammen blev der lavet et skræddersyet projektleder- og lederudviklingsprogram for at styrke virksomhedens udviklingsprocesser.

Vestfrost er en global udvikler og producent af kommercielt optimerede, brugervenlige og miljømæssigt bæredygtige køle- og fryseløsninger til det professionelle marked. Virksomheden opererer i Esbjerg, Danmark, med over 500 medarbejdere, der er motiveret til at skabe verdens bedste køleskabe og frysere. Derudover har Vestfrost også produktionsfaciliteter i Ungarn, hvor ledere og projektledere deltog i træningen.

Udfordring

Da Vestfrost stod over for betydelige forsinkelser i deres produktudviklingsprojekter, var det tydeligt, at deres udviklingsteams ikke havde tydeligt mandat eller tilfredsstillende lederskab fra deres projektledere. Virksomhedens CEO og COO rakte ud til Business Learning med det mål at få projektledere og linjeledere, der arbejder ind i udviklingsværdistrømmen, uddannet i bedre og mere effektivt at lede produktudviklingsprojekterne.

Tilgang

Med Business Learnings erfaring i at drive projekter og uddanne projektledere, designede og implementerede vi sammen et skræddersyet projektlederprogram. Her indgik simuleringen United Railways som motiverer og udfordrer alle gennem et realistisk projekt bygget i LEGO. Alle Vestfrosts projektledere, projektmedarbejdere og linjeledere fra Ungarn og Danmark deltog i denne læringsworkshop. I jagten på at løse udfordringerne blev der lavet en undersøgelse af projektledelse i udviklingsprojekterne. Undersøgelsen dannede grundlag for nye mål, der skulle forbedres i udviklingsprojekterne. Dernæst blev der igangsat et skræddersyet 5-modulers projektledelsesprogram, som styrkede Vestfrosts´ udviklingsproces (VDP). I løbet af programmet blev der iværksat et separat udviklingsprogram med fokus på at styrke VDP og skabe yderligere gevinster hos Vestfrost.

Resultat

Efter lederuddannelsen indfriede Vestfrost med succes sit mål om at få projektledere og linjeledere uddannet til at skabe resultater for virksomheden. Virksomheden har implementeret en ny projektkultur. En kultur der er i stand til at udfordre, tør være uenige og kunne stå op for både udviklingsprojektet, teamet og kunderne. Vestfrosts' projektledere er blevet mere stolte og trygge i deres projektlederroller i produktudviklingsprojekterne.

Lad os tage en uforpligtende dialog

Kontakt vores konsulenter for at få en uforpligtende dialog.

Ring til os: 30 49 81 99 Skriv til os: info@businesslearning.dk


– Eller du kan kontakte os via kontaktformularen herunder