Case

Udvikling af ledelseskompetencer i Esbjerg Kommune

Strategi & ledelse - Uddannelse | Esbjerg Kommune

Med den store udfordring at kunne tiltrække flere varme hænder, til at tage vare på den stigende gruppe af ældre borgere, valgte Esbjerg Kommune at omorganisere, så fagligheden kunne styrkes. Business Learning blev valgt som samarbejdspartner til at skræddersy og drive et lederudviklingsprogram, som skulle støtte implementering af forandringerne.

Esbjerg Kommune er den sjettestørste kommune i Danmark med 12.000 ansatte.

Udfordring

I mange år var Esbjerg Kommune primært organiseret geografisk. For at gøre organisationen endnu mere effektiv og parat til at imødegå de løbende ændringer i samfundet, besluttede kommunen at omstrukturere til en funktionsopdelt struktur, som kunne styrke fagligheden og forbedre videns overførsel. I lyset af omorganiseringen konstaterede Esbjerg Kommune, at en videreudvikling af ledelseskompetencerne kunne styrke, den ønskede transformation. Med stor erfaring inden for forandringsledelse blev Business Learning bedt om at facilitere en del af forandringsimplementeringen og levere hands-on træningsprogrammer, der kunne hjælpe lederne med at implementere forandringerne.

Tilgang

Sammen med to andre offentlige ledere har Arne Nicolajsen, direktør for Fritid, Sundheds- og Omsorg i Esbjerg Kommune, udviklet den offentlige ledelsesfilosofi og tilgang "Ledelse på kanten". Ved at motivere alle ledere opdelt i 5 hold og over 5 moduler startede Business Learning det første træningsprogram bygget op omkring ”Ledelse på kanten”. Programmet hjalp lederne til at klare de store krav og pres fra den demografiske udvikling af en aldrende befolkning og udfordringen med at tiltrække tilstrækkeligt med varme hænder.

Resultat

Som afslutning på uddannelsen fortsatte Esbjerg Kommune deres forandringsrejse med motiverede personaleledere og de nyerhvervede værktøjer. Det gav større indsigt i egen lederstil og større modstandskræft i de svære forandringer. I processen der fulgte, fortsatte teamlederne med at udnyttede de nye målstyringsværktøjer og tavler. Indsigten i nye værktøjer og personlig indsigt hjalp lederne med at vælge de rigtige greb til at understøtte forandringerne.

Lad os tage en uforpligtende dialog

Kontakt vores konsulenter for at få en uforpligtende dialog.

Ring til os: 30 49 81 99 Skriv til os: info@businesslearning.dk


– Eller du kan kontakte os via kontaktformularen herunder