Case

Accelerering af LEAN-indsatsen hos Unik for at skabe gevinster, kundeservice og reduktion af gennemløbstider

LEAN & Agile - Consulting | Unik System Design

”Lean Light Towers” var navnet for de 16 medarbejdere og ledere, der blev uddannet og lavede forbedringsprojekter i Unik organisationen. En uddannelse og et program, som Business Learning designede og drev for Unik System Design. Deltagerne fik officielt anerkendte 10 ECTS-point i LEAN-ledelse og implementerede Unik-gevinster gennem LEAN-projekter i bl.a. on-boarding, kundeservice og reduktion af gennemløbstider, samt simplificering af interne processer.

Unik System Design blev grundlagt i 1985 og er en markedsledende aktør med mere end 35 års erfaring og 230 engagerede medarbejdere. Unik udvikler og driver digitale løsninger for at eliminere manuelt arbejde og automatisere processer, der skaber større effektivitet.

Udfordring

Unik System Design havde på grund af stor vækst gennem mange år behov for at implementere en LEAN-tilgang i nogle af de interne processer. Der var få interne kompetencer i LEAN-principperne og flere steder behov for klarere KPI'er for organisationsudviklingsarbejdet i afdelingerne. Derfor bad Unik Business Learning om hjælp til at kompetenceudvikle et hold af ”Lean Light Towers”.

Tilgang

For at opfylde Uniks behov for gevinster, kørte Business Learning et LEAN-program med udvalgte direktører og teamledere, som ønskede at skabe forandring i deres forretningsenheder. Programmet havde til formål at kigge bredt på mulighederne på tværs af virksomheden og implementere mindre projekter, såsom; at reducere gennemløbstiden, forbedre kundeservicen og forbedre den overordnede NPS. Senere i processen gennemførte Business Learning et skræddersyet program designet til Unik kaldet "LEAN Light Towers", som hjalp lederne med at booste projekterne. Gevinsterne på projekterne dækkede udgifterne til uddannelsen og den anvendte tid allerede år 1, hvorefter der blev kørt et rul mere på nye projekter. Sammen med lederne fra Unik etablerede Business Learning A3-planer med klare og håndgribelige KPI'er. Med KPI´erne kunne hensigten med LEAN-planerne og den aktuelle status kommunikeres.

Resultat

Unik-teamet fik implementeret mange gevinster, som overgik omkostningerne ved uddannelsesprogrammet allerede i den første runde af forbedringsprojekterne. Styregruppen igangsatte yderligere runder af forbedringsprojekter med succes. Uniks ”Lean Light Towers” påvirkede forbedringskulturen meget positivt. De demonstrerede, hvordan LEAN-forbedringsprojekter køres effektivt og fik en certificering i LEAN Ledelse i praksis svarende til 10 ETCS point.

Lad os tage en uforpligtende dialog

Kontakt vores konsulenter for at få en uforpligtende dialog.

Ring til os: 30 49 81 99 Skriv til os: info@businesslearning.dk


– Eller du kan kontakte os via kontaktformularen herunder