Case

Brug af innovative værktøjer til at tackle udfordringer hos SDE

Innovation - Consulting | Syddansk Erhvervsskole

Den modige beslutning om at forbyde rygning på Syddansk Erhvervsskole fik organisationen til at bruge Business Learning til at søge innovative løsninger, så implementeringen ville blive mere gnidningsfri med praktiske løsninger til gavn for alle interessenter.

SDE College er en teknisk skole grundlagt i 2008 som resultat af en fusion mellem Odense Teknikum og Vejle Teknikskole. SDE College opererer 12 steder i Jylland og Fyn med 5200 studerende om året og 867 ansatte.

Udfordring

Da Syddansk Erhvervsskole ville styrke sundheden ved at forbyde rygning på sine skoler, var måden ”vi plejer” at drive projekter på en af hindringerne for færre gnidninger i implementeringen. Ved brug af design thinking processen blev det hurtigt klar, at der var behov for bredere involvering af interessenterne. Det var det øjeblik, hvor den fælles rejse mellem Business Learning og det pædagogiske udvalg kunne se nye måder at virkeliggøre beslutningen på.

Tilgang

Udgangspunktet i situationen var frygt for forandringen og konfrontationer i implementeringen fra en bred vifter at utilfredse interessenter på begge sider. Vores konsulenter valgte den opportunistiske tilgang med design thinking metoden, og ændrede udgangspunktet med frygt til en udfordring med spørgsmålet "Hvordan kunne vi hjælpe rygerne med at omfavne forandringen?". På kort tid afslørede design thinking sessionen med 15 ledere, medarbejdere og elever fra Syddansk Erhvervsskole, at det hastede med at få involveret slutbrugerne af forandringen, så alle bedre kunne forstå nødvendigheden af initiativet, samt at skabe alternative løsninger for både eleverne og personalet.

Resultater

Syddansk Erhvervsskole fandt løsninger, som var kreative, sjove og lettere kunne implementeres. Løsningerne adresserede på fin vis konsekvenserne af rygeforbud på campus. Et andet resultat af sessionen var, at presset lettede gennem den mindre konfrontative og mere sjove dialog, der blev opnået i teamet, da design thinking processen give en inspirerende måde at finde nye muligheder.

Lad os tage en uforpligtende dialog

Kontakt vores konsulenter for at få en uforpligtende dialog.

Ring til os: 30 49 81 99 Skriv til os: info@businesslearning.dk


– Eller du kan kontakte os via kontaktformularen herunder