Case

Baner vejen for LEGO Gruppens implementeringsprojekt for lavvolumen støbning

Projektledelsesrådgivning | LEGO Gruppen

Seniordirektørerne for Lego Groups forretningsenheder Elements and Molds henvendte sig til Business Learning for at lægge et stærkt fundament for et forandringsimplementeringsprojekt. Projektet omfattede prototyping, styring af en facilitet og fabriksopsætning, involvering og tilpasning af interessenter og opnåelse af de ønskede KPI'er for business casen.

Med base i Billund, Danmark, er LEGO Koncernen en privatejet legetøjsproduktionsvirksomhed etableret i 1932, kendt bredt for sine sammenlåsende plastikklodser, der har inspireret kreativitet, genopfindelse og leg i over 60 år. I dag har organisationen mere end 18.000 ansatte, hubs, produktionssteder og detailbutikker rundt om i verden. LEGO Group-området, der er relevant for lavvolumenstøbesagen, består af et tværgående team, der involverer produktudvikling for elementer og forme, samt flere områder inden for teknik, kvalitet, produktion, planlægning og stamdata, økonomi og jura.

Udfordring

Stillet over for en kompleks transformation på grund af den nyligt forenklede metode til fremstilling og støbning af elementer, såvel som de mange teknologiske og innovative fremskridt, anmodede den vejledende koalition af seniordirektører for de forskellige områder i Elements og Molds Business Learnings konsulenter om at bygge og lede forandringsledelsessag.

Nærme sig

Business Learnings rolle var at levere programledelse, udforske business casen bredt og dybdegående og sørge for strukturen og modereringen af ​​projektstyringen. På grund af projektets imponerende omfang og nødvendigheden af ​​hurtige fremskridt, udvidede Business Learning sit programteam med Christina Nørhave Kjær i rollen som ledelsesstøtte, samt Taejha O’Hearn som studentermedarbejder for performance management.

Først som en prototype byggede Business Learning sammen med LEGO Gruppens teams en lille støbehal, der over en årelang periode skulle demonstrere sin konceptuelle gennemførlighed. Drivkraften i forandringsprocessen var business case-godkendelsen af ​​LEGO Koncernens øverste ledelse, som igangsatte involvering og alignment af interessenter for at opnå de ønskede case-relaterede KPI'er.

Programmet indebar at bygge en lille støbehal i Danmark med de nydesignede maskiner og udstyr, der kunne anvendes til den forenklede støbemetode. Samtidig skulle projektet udvikle elementer og bygge formene, lære af de tilhørende udfordringer og dermed forberede global skalering.

Indvirkning

Projektet blev afsluttet med implementering af banebrydende innovationer og tekniske løsninger, hvor Elements and Mold-området fik en helt ny måde at samarbejde på, samtidig med at der blev designet og skabt nye elementer. Projektet resulterede også i at reducere gennemløbstiden med 70%, fremstille forme med en fordel på 40% i forhold til det foregående år, og også reducere driftstidsfaktoren med 15% med et skift i stedet for en fem-skiftsdrift.

Lad os arbejde sammen

Kontakt vores konsulenter for at finde den rigtige løsning, der skaber forandring i din organisation.

Ring til os: 30 49 81 99 Skriv til os: info@businesslearning.dk


– Eller du kan kontakte os via kontaktformularen herunder