Case

Styrke teamdynamik, effektivitet og samarbejde i organisatorisk område

Personlig udvikling | Global virksomhed

I en forretningsenhed, der driver teknologisk udvikling, blev det identificeret, at teamet havde en høj grad af høflighed, som til tider kunne hindre produktive konflikter. Der blev identificeret et muligt potentiale i teamdynamik, effektivitet og samarbejde. Business Learning inspirerede på en udviklingsworkshop med eksperimenterende læring til hvordan konflikter kan bidrage positivt til at skabe effektive teams.

Udfordring

Senior Director for forretningsenheden ønskede inspiration til, hvordan konflikter kan bidrage positivt i sit meget diversificerede team med 27 forskellige nationaliteter. Samarbejdet viste til tider tegn på udfordringer med at være tilbageholdende med direkte kommunikation i teamet. Dette havde indvirkning på fremdriften i de tværorganisatoriske innovationsprojekter. Grundet Business Learnings erfaring med at skabe sammenhængende og produktive teams, blev vi inviteret ind til at gennemføre en workshop med fokus på flere og sunde teamkonflikter.

Tilgang

Business Learnings tilgang er baseret på "Vi spørger - deltagerne svarer" metoden. Efter dette koncept svarede teamet på en konfliktquiz og deltog i en 4-timers workshop med inspiration til at videreudvikle konfliktevner. I workshoppen arbejdede deltagerne med deres quizresultater og udforskede konfliktgrafen – en visualisering af hvordan og hvor effektiv konflikt er til stede i teamet. Denne tilgang hjalp deltagerne til at sætte fokus på konsekvenserne af for meget og for lidt konflikt.

Resultater

Teamet konkluderede, at de skal arbejde på at blive mere direkte med hinanden, så meninger i højere grad kommer i spil for at finde de bedste løsninger. Et flertal holder tilbage i situationer, hvor konflikt kan opstå. Det må ikke afholde alle meninger fra at komme frem. Deltagerne bedømte det aktuelle konfliktniveau i teamet, og evaluerede, hvilke fremskridt det krævede for at finde den rette balance i at opnå teameffektivitet. I sidste ende blev deltagerne inspireret til at være mere modige og mere direkte i at få meninger til at brydes.

Lad os tage en uforpligtende dialog

Kontakt vores konsulenter for at få en uforpligtende dialog.

Ring til os: 30 49 81 99 Skriv til os: info@businesslearning.dk


– Eller du kan kontakte os via kontaktformularen herunder