LEGO bruger deres læring i fremtidige projekter

Hos LEGO er det en vigtig del af et projekt, at læring samles op i afslutningsfasen og bruges i de kommende projekter. Business Learning assisterer LEGO til at samle læringen op i et stort IT projekt.

Selv om det koster penge at flyve folk ind til at samle op på et projekt, så er det værd at gøre for at få bygget læringen ind i de kommende projekter. På After Action Review samles der både op på de ting der gik godt og de ting der kunne have været bedre. Ligeledes kigger et After Action Review fremad for at bygge læringen ind i de nye mål for næste projekt samt at vurdere risiko. Ind i mellem kommer successen med lidt held, men i næste projekt kan vi ligeså godt sikre at det ikke var held bedyrer projektlederen hos LEGO.IMG_1695

Actions til næste fase af projektet bliver noteret i en pistol plan. Denne plan er individuel og tages med af hver enkelt projektdeltager til de næste projekter. Projektledelsen samler op på nogle væsentlige emner, der bæres med videre til styregruppen.

Undervejs i processen laves selvfølgelig en øvelse med LEGO klodser, der illustrerer det der samles op på. Leg skal jo til, når vi skal leve op til værdierne om eksperimenterende læring, griner projektlederen.

Læs mere om projektledelse